• Judo
  Seiroku Zen'yo - Maximale doeltreffendheid
 • Tang Soo Do
  Een beter mens zijn
 • Judo
  Jita Kyoei - Voorspoed en algemeen welzijn
 • Tang Soo Do
  Gezondheid

jujutsu2.jpg

Ju Jutsu is een eeuwenoude martiale kunst. Het Ju Jutsu wat op VELO wordt gegeven, komt deels uit oude Japanse scholen en voor een deel uit het moderne, Europese Jiu Jitsu. In tegenstelling tot het moderne Jiu Jitsu is de klassieke vorm toegespitst op het overwinnen van een tegenstander en niet zozeer op zelfverdediging. Feitelijk is het Ju Jutsu wat op VELO gedoceerd wordt op te delen in drie elementen.

Ju Jutsu: Het vechten en verdedigen op armlengteafstand. Hier wordt vooral gebruik gemaakt van atemi (trappen, stoten en slagen) en klemmen op de gewrichten.

Kogusoku: Vechten van dichtbij. Denk bijvoorbeeld aan de contactsporten judo en Sumo.

Weerbaarheid: Misschien wel het belangrijkste onderdeel van Ju Jutsu. Tijdens weerbaarheidslessen wordt er getraind in moderne zelfverdediging en hoe men om kan gaan met stressvolle situaties, zowel binnen als buiten het gevecht. Wij zijn op VELO niet bezig met het draaien van technieken en oefeningen. Wij trainen een techniek, ontleden deze in de losse onderdelen en trainen deze intensief. Vervolgens doen wij de hele techniek en testen deze excessief door middel van sparren. Een enigszins sterk fysiek gestel is in het begin nog niet noodzakelijk: uw kracht en conditie ontwikkelt zich naarmate u meer lessen volgt.

jujutsu1.gifjujutsu2.gif

 

Ju Jutsu is een fantastische manier om je zelfvertrouwen te vergroten, je veiliger te voelen op straat en om jezelf te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Maar dat is zeker niet alles... Ju Jutsu kan judoka's inzicht geven in de oorsprong van de worpen die zij doen. Aikidoka's kunnen eens trainen in andere toepassingen van de klemmen die zij gebruiken. MMA en Brazilian Jiu Jitsuka's kunnen conditie opbouwen, andere klemmen en worpen oefenen en wat al niet meer. Kortom, Ju Jutsu is zeer geschikt voor de krijskunstenaar, maar ook voor de judoka die zich wil verdiepen in hetgeen hij of zij doet of de sportvechter die beter wil worden in zijn tak van sport.

Kom het gewoon eens proberen!
Het is bij VELO Ryu Ha het gehele jaar mogelijk om 2 gratis proeflessen te volgen.
Voor informatie of opgeven voor een proefles: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-10666253 of whatsapp logo.png WhatsApp chat

Informatie

Lestijden
Vakanties
Inschrijven
Opzeggen

  gplus_logo.png    

Contact

Informatie voor nieuwe leden en/of opgeven proeflessen
Marjan den Heijer
Tel: 06-10666253   

whatsapp logo.png WhatsApp chat
E-mail: info@veloryuha.nl

Secretaris VELO Ryu Ha
Marjan den Heijer
E-mail: secretariaat@veloryuha.nl

 

Bezoekadres

Omni Sportvereniging VELO
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen
www.velo.nl

 

Menu