Functie: Inval judo Leraar / coördinator
graad: 3
e Dan
Judoleraar B
Instucteur Fit , Veilig en Valbreken
Instructeur Zeker bewegen
Nationaal Kata Judge

In 1979 ben ik op 10 jarige leeftijd begonnen met judo bij Joop Gouweleeuw. Daar deed ik ervaring op als coach en begeleider. Sensei Gouweleeuw heeft me begeleid in mijn weg naar scheidsrechter en judoleraar. Daarna ben ik gaan lesgeven bij VELO Ryu Ha onder sensei Jan Timmers. Later nam ik de positie van hoofdleraar van hem over en stopte ik met scheidsrechteren. Ik ben me gaan verdiepen in kata’s en ben nu kata-judge. Daarnaast doe ik al jaren het wedstrijdsecretariaat. Ik geef met veel plezier les bij VELO Ryu Ha, organiseer o.a. onze toernooitjes, examens en houd me bezig met “Judo in de Zorg”

Functie: Judo Leraar
graad: 5
e Dan
Judoleraar B
Scheidsrechter B
Nationaal Kata Judge

Met 18 jaar begonnen bij Yawara Don Bosco Rijswijk, Sensei Wil Wagner was een leraar met veel techniek en plezier. In de jaren 70 ben ik daar met lesgeven begonnen. Sinds 2003 geef ik les bij VELO Ryu Ha. Waar ik probeer judoka’s zo te motiveren dat ze uiteindelijk hun zwarte band of hoger behalen. Voor het judo reis ik de wereld af. Als kata Judge en scheidsrechter, maar ook regelmatig naar Tokio,Japan voor workshops in de Kodokan. Het geeft een enorme voldoening om kinderen en volwassenen met een tikje Haagse humor te motiveren en les te geven. Tot slot ben ik nog Erelid van Chitari de sportschool van Richard de Bijl & Chita Gross te Spijkenisse waar ik zelf nog regelmatig train.

Functie: Judo Leraar
graad: 3
e Dan
Judoleraar A
Scheidsrechter B

Op 4 oktober 1968, 4 jaar, amper uit de luiers, begon ik in Groningen. Sensei Bakker legde hier de basis van mijn judo. Tijdens mijn studie bij de TU-Delft gejudood. Sinds 1991 train ik bij Sportinstituut Goederaad in Voorschoten. Sinds een paar jaar ook in Wassenaar bij Snel en Lenig (waar ik voorzitter ben). Af en toe in Bodegraven en soms met de senioren op maandag bij VELO Ryu Ha. Sinds 2009 geef ik zaterdagochtend judoles bij VELO Ryu Ha. Sommigen kennen mij ook als scheidsrechter. Ik vind het geweldig om kinderen uitleg te geven over wedstrijden en ze te stimuleren om op een sportieve manier wedstrijdjes te doen in deze mooie sport. Judo is een deel van mijn leven. Ik houd me aan de twee grondbeginselen van het judo Seiryoku Zenyo en Jita Kyoei. hoewel dat soms best lastig is.

Functie: Judo Leraar
graad: 1
e Dan
Judoleider

 

 

 

Functie: Judo Leraar
graad: 1
e Dan
Judoleider

Ook op latere leeftijd kun je beginnen met judo. In 2006 ben ik als 36 jarige volwassene begonnen. Joop Gouweleeuw ronselde ouders die altijd langs de kant keken. We begonnen met een klasje van 15 volwassenen tussen de 30 en 50 jaar. Allemaal beginners en we moesten nog leren vallen. In 2011 ben ik 1e dan geworden en in 2014 de heb ik de opleiding voor judoleraar gedaan.

Mijn stageplaats was bij VELO Ryu Ha, bij juf Jennifer en ik ben een beetje blijven hangen vanwege de prettige sfeer. Eerst was ik invaldocent en nu als docent. Het blijft nog steeds een uitdaging om de kinderen lol te laten ervaren in het judo maar het geeft ook veel voldoening als het lukt.

 

 

Functie: Inval judo Leraar
graad: 3
e Dan
Judoleraar A

In 2001, als 7-jarig meisje, ben ik begonnen met judo bij VELO Ryu Ha. Hier heb ik leren judoën bij onder andere juf Jennifer, meester Martin en meester Cor. Na het behalen van mijn jeugdjudoleider diploma in 2012 ben ik les gaan geven bij VELO Ryu Ha.

Ik vind het geweldig om kinderen te leren judoën. Een groot deel van mijn jeugd heb ik samen met Anoeska getraind en dit doen we nog steeds met heel veel plezier. Samen willen wij het plezier en de judovaardigheden overbrengen op de kinderen en daarom geven wij gezamenlijk, in een soort duo-baan les op de dinsdagmiddag en -avond. Hierbij hoort ook de wedstrijdgroep welke twee jaar geleden is opgezet door Martin. Vroeger heb ik veel aan wedstrijden meegedaan waardoor ik veel ervaring heb opgedaan in het wedstrijdjudo. Daarom zal ik, samen met Anoeska, de wedstrijdgroep leiden. Omdat ik het belangrijk vind om als trainer van een wedstrijdgroep zelf ook actief te judoën, probeer ik naast het lesgeven, coachen en mijn studie ook zelf zoveel mogelijk deel te nemen aan toernooien.

Functie: Judo Leraar
graad: 5
e Dan
Judoleraar/
Trainer/Coach-B
Instructeur Fit, Veilig en Valbreken
Nationaal Kata Judge

Op 9-jarige leeftijd begon ik met judo bij VELO Ryu Ha. Judo vormt sindsdien een belangrijk onderdeel van mijn leven. Het liefste bestudeer ik zelf judo en andere vechtkunsten, daarnaast geef ik ook graag les en ben ik actief voor de Judo Bond Nederland. Het mooiste vind ik als judoka inzien dat judo meer is dan een sport. Ik schrijf daar regelmatig over op mijn blog, www.spfransen.nl, zodat ik mij op alle vlakken blijf ontwikkelen.

Informatie

Lestijden
Vakanties
Inschrijven
Opzeggen

  gplus_logo.png    

Contact

Informatie voor nieuwe leden en/of opgeven proeflessen
Marjan den Heijer
Tel: 06-10666253
E-mail: info@veloryuha.nl

Secretaris VELO Ryu Ha
Marjan den Heijer
E-mail: secretariaat@veloryuha.nl

Bezoekadres

Omni Sportvereniging VELO
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen
www.velo.nl

 

Menu