Informatie voor nieuwe leden en/of opgeven proeflessen
Marjan den Heijer
Tel: 06-10666253   

whatsapp logo.png WhatsApp chat
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VELO Ryu Ha
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen

www.veloryuha.nl

 

Top Panel
0
A+ R A-

Taco van den Broek

Taco.JPG

 

Functie: Judo Leraar
graad: 3
e Dan
Judoleraar A
Scheidsrechter 3A

 

Op 4 oktober 1968, 4 jaar, amper uit de luiers, begon ik in Groningen. Sensei Bakker legde hier de basis van mijn judo. Tijdens mijn studie bij de TU-Delft gejudood. Daarna heb ik bij Sportinstituut Goederaad in Voorschoten getraind en in Wassenaar bij Snel en Lenig (waar ik voorzitter ben). Sinds 2012 train ik bij Jan Rust in Den Haag. Zo af en toe train ik met de senioren mee van VELO Ryu Ha. Dat probeer ik vanaf 2017 wat vaker op te pakken.

Sinds 2009 geef ik zaterdagochtend judoles bij VELO Ryu Ha. De afgelopen jaren heb ik ook de lessen op de woensdag middag-avond verzorgd. Nu vanaf het seizoen 2017-2018 geef ik op de dinsdag les. Sommigen kennen mij ook als scheidsrechter. Ik vind het geweldig om kinderen uitleg te geven over wedstrijden en ze te stimuleren om op een sportieve manier wedstrijdjes te doen in deze mooie sport. Judo is een deel van mijn leven. Ik houd me aan de twee grondbeginselen van het judo Seiryoku Zenyo en Jita Kyoei. hoewel dat soms best lastig is.

Verder pak ik graag een boek over judo. Inmiddels heb ik een boekenkast vol met judoboeken. Ik heb bijvoorbeeld boeken over alleen een O-soto-gari, Harai-Goshi en kanteltechnieken. In het Nederlands, Engels, Duits, Japans en zelfs Fins.

Vind ons

Bezoekadres

Omni Sportvereniging VELO
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen
www.velo.nl