Informatie voor nieuwe leden en/of opgeven proeflessen
Marjan den Heijer
Tel: 06-10666253   

whatsapp logo.png WhatsApp chat
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VELO Ryu Ha
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen

www.veloryuha.nl

 

Top Panel
0
A+ R A-

Kampverslag 2012

Snoepie en Koekie in Luilekkerland

Vrijdag 14 september
Vrijdagmiddag verzamelen we met 78 kinderen om te vertrekken naar Loon op Zand. De bussen waren snel geladen en de rit kon beginnen. Dit keer geen bekend terrein, maar een nieuwe locatie voor het VELO Ryu Ha kamp. Ook voor de leiding best spannend, want die grote speeltuinen, dieren en vreemde omgeving vraagt een hoop oplettendheid!!
Bij aankomst op het kampterrein gaan we eerst de bedden opmaken en alvast onze pyjama opzoeken. Hoeft dat straks niet meer te gebeuren. Ook komen bij de jongste kinderen de slaapknuffels al te voorschijn. Hier en daar staat opeens een kind al in pyjama. Nee, we hoeven nog niet naar bed, we gaan nog wat drinken. De teleurstelling is groot…
In de eetzaal krijgen we lekker wat te drinken en een krentenbol. Terwijl we hiervan zitten te genieten, komen Snoepie en Koekie binnen. Ze heten ons van harte welkom in Luilekkerland en hebben hier en daar al wat versiering opgehangen. Echter vinden ze het nog niet genoeg en daarom hebben ze een hele grote taart meegebracht. De taart is zo groot, dat ieder zorgteam een punt krijgt welke versiert mag worden. Snoep, lijm, stiften, kleurpotloden, vouwblaadjes, van alles komt tevoorschijn om er een mooie taart van te maken. Als alle punten versiert zijn, zijn Snoepie en Koekie het snel eens, team Bruin heeft de mooiste punt gemaakt!!
Na nog wat drinken is het voor de jongste kinderen bedtijd. Al duurt het nog even voordat ze echt slapen, want met zoveel in een slaapzaal is toch wel erg gezellig!!!
De oudste kinderen gaan zich klaarmaken voor de dropping. Na een rit in de auto met een blinddoek om, zijn ze op de plaats van bestemming. En dan is het toch wel donker ’s avonds in het bos!! Je ziet hier en daar dat de handen worden vastgepakt. Uiteindelijk zijn alle groepen weer veilig op de kamplocatie aangekomen, de meiden echter wel via een omweg…

Zaterdag 15 september
’s Ochtend om half 8 mogen de kinderen dan eindelijk van de kamer af. Velen staan al aangekleed te trappelen om buiten te gaan spelen. De speeltuin met de familieschommel, de draaimolen, het “hamsterrat”, de gewone schommels en het voetbalveld zijn favoriet. Als iedereen weer fris en fruitig wakker is, is het tijd voor het ontbijt. Een lekkere eierkoek hierbij gaat er in als zoete koek. Ook Snoepie en Koekie komen weer langs, want er is vannacht wat vreselijks gebeurd…: al het snoep is gestolen!!!! Snoepie en Koekie weten dat er een gemene snoeptrol in het bos woont. Hij heeft al eens eerder het dak van hun huis gestolen. Koekie laat aan de kinderen zien waaraan je een trol kan herkennen, een speciale manier van dansen. De kinderen denken buiten de trol al te zien lopen, maar zijn dansen lijkt totaal niet op dat van een trol. Jammer, we hebben hem nog niet gevonden. De kinderen kijken toch wel beteuterd. Als al het snoep is gestolen, betekend dat dan dat we helemaal geen snoep krijgen vandaag??? Gelukkig, Snoepie en Koekie hebben een oplossing. Zij hebben nog reserve snoep, maar dat is niet gratis. Dit zullen ze ons verkopen, zodat we toch ons snoepwinkeltje kunnen openen.
Vanmiddag zullen we een tocht gaan lopen om een aanwijzing te vinden hoe we bij de trol kunnen komen.
Snoepie en Koekie vertrekken en dan heeft de leiding nog wat zeggen, want ja, die dieren moeten ook een gezellig kamp hebben. Ook al zijn ze niet altijd even lief voor de leiding. Zijn de kinderen eindelijk stil, beginnen de geiten buiten te mekkeren… De geiten, ook de kleintjes, mogen geaaid worden en de konijnen mag je uit hun hok halen om mee te knuffelen. Dat wordt ook veelvuldig gedaan. Daarnaast is er nog een hele grote speeltuin in het bos, deze hebben de kinderen nog niet gevonden. Het idee dat daar een klimwand, een klimrek, kabelbanen, enzovoorts staan, doet vele oogjes glinsteren. Daarom is er na het ontbijt ruim te tijd om daar lekker te spelen. Ook het snoepwinkeltje wordt geopend, waar een grote rij zich vormt.
Daarna is het tijd om spellen te spelen. In heterogene groepen (alle leeftijden door elkaar) worden er diverse spellen gespeeld op het grasveld en in de speeltuin in het bos. Vooral de spellen bij de kabelbaan en klimwand vallen goed in de smaak.
Na de lunch is het tijd om ons klaar te maken voor een wandeltocht door het bos. Tijdens de tocht worden komen de kinderen verschillende posten tegen waar spelletjes worden gespeeld. Uiteindelijk komen de kinderen op de zandvlakte uit (Loonse en Drunense duinen) waar ze even kunnen uitrusten met limonade. Daarna wordt de terugweg ingezet.
Na een overheerlijke barbecue welke door het goede weer buiten kan worden gehouden, verschijnen Snoepie en Koekie weer op het toneel. Zij hebben ontdekt dat wanneer de kinderen een rebus oplossen, er zich een spreuk vormt waarmee ze de trol kunnen roepen. De spreuk is als volgt: Rol, rol, rol, breng me de trol!! Na eerst een aantal malen zachtjes te hebben geoefend, lopen we met zijn alle naar de rand van het bos. De spreuk wordt nog 1 keer geoefend en daarna steeds harder geroepen. Wat komt daar aan vanuit het bos? Het werkt, daar is de trol!!! De kinderen roepen zo hard, dat de trol zo hard moet rennen dat hij valt over het hek. Maar, we hebben hem gevonden!!! Hij ontkent dat hij de snoep heeft gestolen. Hij vindt het goed als we in zijn hol gaan kijken, hij heeft toch niks te verbergen. Na een lastige tocht door het bos in het donker, komen we aan bij het hol van de trol. Het is een eng en duister gat tussen de bomen, maar Snoepie en Koekie zien wel dat daar al het snoep hangt wat van het kampterrein is gestolen!!! Ook de kinderen zijn van mening dat dit de trol moet zijn. Als hij dan ook nog gaat dansen zoals een trol danst, is het duidelijk. We hebben de echte trol gevonden!!! Snoepie en Koekie halen snel met hulp van de kinderen al het snoep weg uit het hol van de trol. Daarmee wordt het kampterrein opnieuw versierd.
Deze avond slapen de kinderen veel sneller. Na een lekkere douche vallen de meeste kinderen snel in slaap en is het vroeg rustig op het kampterrein.

Zondag 16 september
De laatste dag van het kamp is aangebroken. Als de kinderen worden wakker gemaakt vraagt een van de oudere kinderen aan de leiding: Wat was het thema ook alweer? De leiding antwoord met Snoepie en Koekie in Luilekkerland. Hierop antwoord het kind: Lekker is het wel, maar lui niet!!! Tja, wat doen we daar nu meer??
Na het ontbijt worden tassen weer ingepakt en buiten wordt alles verzameld. De kinderen mogen zich nog even heerlijk vermaken in de speeltuin en hebben hier geen moeite mee. Ook de konijnen worden deze ochtend druk bezocht. Vele kinderen vinden het fijn om even met een konijn te kunnen knuffelen.
Dan is het tijd voor het laatste spel: de Snoeprace. Juf Jennifer heeft hier veel tijd in gestoken om er een leuk spel van te maken. De kinderen kunnen verschillende spellen doen op het grasveld bij het kampterrein. Het varieert van appelduiken naar koekhappen tot snoepmemorie. Bij elk spel kan er een groot nep snoep worden verdient. Deze nep snoep wordt uiteindelijke gebruikt om “iets” van te bouwen. Dat “iets”, dat mogen de kinderen zelf verzinnen. De creaties variëren van huizen, huizen met oprijlanen tot robots en een grote vogel. Uiteindelijk wint de grote vogel de hoofdprijs.. en hoe kan het ook anders, dit is natuurlijk een zak snoep!!!
Nu is het tijd voor de lunch, een lekker broodje knakworst!!! Als iedereen voldoende heeft gegeten worden er nog foto’s gemaakt van de zorgteams en een hele grote groepsfoto. Hierna is het wachten op de bussen. En dat duurt langer dan verwacht. De bussen zijn gestrand in het dorp, omdat daar een braderie wordt gehouden. Als de bussen op het kampterrein zijn wordt er snel begonnen met het inladen van de bagage. Daarna zijn de kinderen aan de beurt en wordt er gecontroleerd of we iedereen en alles hebben.
Uiteindelijk zijn we een half uur later dan gepland weer op het VELO terrein. Het kinderen vinden hun papa en mama weer terug.
Wij hebben het weer fantastisch naar ons zin gehad, wij hopen jullie ook!!! En misschien, tot volgend jaar!!!

 

Vind ons

Bezoekadres

Omni Sportvereniging VELO
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen
www.velo.nl