Informatie voor nieuwe leden en/of opgeven proeflessen
Marjan den Heijer
Tel: 06-10666253   

whatsapp logo.png WhatsApp chat
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Top Panel
0
A+ R A-

VELO Ryu Ha en Corona vanaf 19 november 00:00 uur

Blijf thuis bij klachten (Verkoudheidsklachten/griepverschijselen, loopneus, hoesten, keelpijn, verhoging/koorts, verlies van reuk/smaak) van uzelf of familieleden!

Er is in verband met Corona een protocol opgesteld voor het gebruik van de dojo/dojang en het verblijf op het VELO complex.

Met ingang van woensdag 19 november 00:00 uur zijn de volgende maatregelen op VELO van toepassing:

 • Sporten voor Jeugdleden en 18+ leden gaat door volgens het normale rooster.
 • Houd je aan de anderhalve meter, bij klachten blijf je thuis zoals staat in het Ryu Ha protocol (Verkoudheidsklachten/griepverschijnselen, loopneus, hoesten, keelpijn, verhoging/koorts, verlies van reuk/smaak) van uzelf of familieleden!
 • Leden vanaf 13 jaar mogen na de training met niet meer dan 4 personen bij elkaar en een dringend verzoek om mondmaskers te dragen in de gangen.😷😷 en handen te desinfecteren 🧴👏
 • De jongste leden (1e lesuren Judo en Tang Soo Do) worden bij het ingangshek opgehaald en teruggebracht, oudere leden mogen zelf naar binnen.
  • Ouders/toeschouwers zijn niet welkom op het VELO complex
 • Kleedkamers zijn NIET in gebruik, kom omgekleed naar de les, herenkleedkamer is uitgang
 • Leden die komen trainen op een andere dag dan hun gebruikelijke lesuur moeten dit van te voren melden
 • Het is bij aanwezigheid op een andere lesdag dan gebruikelijk verplicht om alle gegevens voor het Bron en Contact Onderzoek in te vullen / aan te leveren aan het vaste personeel volgens het VELO BCO formulier
  • Voornaam, achternaam, telefoonnummer, emailadres
 • De kantine is gesloten.

 

Judo

Judo1.JPG

Judo was de eerste krijgskunst waarin bij VELO sinds 1960 lesgegeven wordt en heeft op dit moment het meest aantal leden. Judo is dan ook een budovorm waaraan praktisch iedereen kan deelnemen van jong tot oud. Jigoro Kano vond het judo dan ook uit met pedagogische aspecten in het achterhoofd. Wie judo beoefend wordt mentaal en lichamelijk sterker.

Vanaf 5 jaar kan begonnen worden met trainen. De jonge judoka's leren eerst om te stoeien met regeltjes, daarna leren ze langzaam technieken om een tegenstander zo efficiënt en effectief mogelijk te werpen en controleren.

VELO Ryu Ha biedt zo wel voor de competitieve judoka als wel de recreatieve judoka een aantal trainingsmogelijkheden. Judoka's kunnen leren om aan wedstrijden deel te nemen, maar ook het perfectioneren van technieken en kata's komt aan bod. Uiteindelijk moet het perfectioneren van techniek leiden tot het perfectioneren van de judoka zelf.

 

JUDO daar heb je een leven lang plezier van.

Steeds meer kinderen gaan liever thuis achter een spelcomputer of TV zitten dan dat ze zich lichamelijk moe willen maken. Echter, met sport en spel worden kinderen uitgedaagd zich te ontplooien, aan zelfvertrouwen te werken, grenzen te verleggen en te werken naar zelfstandigheid. Eigenlijk maakt het niet uit welke sport. Toch biedt juist judo veel voordelen.

Veel artsen bevelen vaak judo aan, vooral voor kinderen. Judo bevat veel zaken die voor een kind leerzaam en leuk zijn. Het stoei-element, het samenwerken, direct lichamelijk contact, conditie, gedrag en discipline, enz. Al deze zaken helpen het kind om zich goed te kunnen ontwikkelen en ontplooien. Zijn verdere leven zal hij/zij hier nog veel plezier van hebben.

Veel ouders hebben toen ze jong waren ook ooit gejudood. En het is net als fietsen je verleerd het nooit. Heb je valbreken jong geleerd, dan heb je daar je hele leven echt voordeel van. Verschillende studies hebben dit aangetoond!

Judo is een sport die je altijd met z’n tweeën beoefend. Je bent op elkaar aangewezen. Je leert dus verantwoordelijk voor elkaar te zijn. Een kwestie van goed samenwerken en vertrouwen. En niet alleen met je vriendje, maar met iedereen op de mat. Je helpt elkaar.

Met judo worden heel veel spiergroepen getraind. De werking van het lichaam (de motoriek) blijkt dan opeens een uitdaging; je armen, benen, borst en hoofd moeten allemaal samenwerken om een techniek te laten slagen. En bij elke techniek werkt het weer anders. Daarbij dan ook nog eens ‘rechts- en linkshandig’.

Tijdens het stoeien komen er ook emoties los zoals angst en agressie maar ook winst en verlies. Beheersing van deze emoties zijn dan cruciaal. Ook leer je wat je ter verdediging kunt doen, dit geeft meer zelfvertrouwen.

Net als bij andere sporten zijn er bij het judoën ook regels waar je aan moet houden. Alles ten doel om veiligheid en plezier te garanderen. En als je plezier hebt in je sport dan ga je er ook graag naartoe.

Kom het gewoon eens proberen!
Het is bij VELO Ryu Ha het gehele jaar mogelijk om 2 gratis proeflessen te volgen.
Voor informatie of voor het aanvragen van een proefles: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-10666253 of whatsapp logo.png WhatsApp chat

Vind ons

Bezoekadres

Omni Sportvereniging VELO
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen
www.velo.nl

 

Sinterklaas
Op za, 5. december 2020
Judo Sinterklaas
Kerstvakantie
Van zo, 20. december 2020 Tot za, 2. januari 2021
Judo Kerstvakantie
Judo examens
Van ma, 18. januari 2021 Tot za, 23. januari 2021
Judo VELO Ryu Ha Judo examens VELO Ryu Ha
Voorjaarsvakantie
Van zo, 21. februari 2021 Tot za, 27. februari 2021
Judo Voorjaarsvakantie
Clubkampioenschap Judo
Op za, 6. maart 2021
Judo VELO Ryu Ha Clubkampioenschap Judo VELO Ryu Ha
Paasweekend
Van vr, 2. april 2021 Tot ma, 5. april 2021
Judo Paasweekend
Meivakantie
Van zo, 25. april 2021 Tot za, 8. mei 2021
Judo Meivakantie

Ontmoet ons fantastische team

image

Judo

Jennifer

Hoofdinstructeur

image

Judo

Taco

Instructeur

image

Judo

Sebastiaan

Instructeur

image

Judo

David

Instructeur

image

Judo

Cor

Instructeur