Informatie voor nieuwe leden en/of opgeven proeflessen
Marjan den Heijer
Tel: 06-10666253   

whatsapp logo.png WhatsApp chat
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VELO Ryu Ha
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen

www.veloryuha.nl

 

Top Panel
0
A+ R A-

Judo

Judo1.JPG

Judo was de eerste krijgskunst waarin bij VELO sinds 1960 lesgegeven wordt en heeft op dit moment het meest aantal leden. Judo is dan ook een budovorm waaraan praktisch iedereen kan deelnemen van jong tot oud. Jigoro Kano vond het judo dan ook uit met pedagogische aspecten in het achterhoofd. Wie judo beoefend wordt mentaal en lichamelijk sterker.

Vanaf 5 jaar kan begonnen worden met trainen. De jonge judoka's leren eerst om te stoeien met regeltjes, daarna leren ze langzaam technieken om een tegenstander zo efficiënt en effectief mogelijk te werpen en controleren.

VELO Ryu Ha biedt zo wel voor de competitieve judoka als wel de recreatieve judoka een aantal trainingsmogelijkheden. Judoka's kunnen leren om aan wedstrijden deel te nemen, maar ook het perfectioneren van technieken en kata's komt aan bod. Uiteindelijk moet het perfectioneren van techniek leiden tot het perfectioneren van de judoka zelf.

 

JUDO daar heb je een leven lang plezier van.

Steeds meer kinderen gaan liever thuis achter een spelcomputer of TV zitten dan dat ze zich lichamelijk moe willen maken. Echter, met sport en spel worden kinderen uitgedaagd zich te ontplooien, aan zelfvertrouwen te werken, grenzen te verleggen en te werken naar zelfstandigheid. Eigenlijk maakt het niet uit welke sport. Toch biedt juist judo veel voordelen.

Veel artsen bevelen vaak judo aan, vooral voor kinderen. Judo bevat veel zaken die voor een kind leerzaam en leuk zijn. Het stoei-element, het samenwerken, direct lichamelijk contact, conditie, gedrag en discipline, enz. Al deze zaken helpen het kind om zich goed te kunnen ontwikkelen en ontplooien. Zijn verdere leven zal hij/zij hier nog veel plezier van hebben.

Veel ouders hebben toen ze jong waren ook ooit gejudood. En het is net als fietsen je verleerd het nooit. Heb je valbreken jong geleerd, dan heb je daar je hele leven echt voordeel van. Verschillende studies hebben dit aangetoond!

Judo is een sport die je altijd met z’n tweeën beoefend. Je bent op elkaar aangewezen. Je leert dus verantwoordelijk voor elkaar te zijn. Een kwestie van goed samenwerken en vertrouwen. En niet alleen met je vriendje, maar met iedereen op de mat. Je helpt elkaar.

Met judo worden heel veel spiergroepen getraind. De werking van het lichaam (de motoriek) blijkt dan opeens een uitdaging; je armen, benen, borst en hoofd moeten allemaal samenwerken om een techniek te laten slagen. En bij elke techniek werkt het weer anders. Daarbij dan ook nog eens ‘rechts- en linkshandig’.

Tijdens het stoeien komen er ook emoties los zoals angst en agressie maar ook winst en verlies. Beheersing van deze emoties zijn dan cruciaal. Ook leer je wat je ter verdediging kunt doen, dit geeft meer zelfvertrouwen.

Net als bij andere sporten zijn er bij het judoën ook regels waar je aan moet houden. Alles ten doel om veiligheid en plezier te garanderen. En als je plezier hebt in je sport dan ga je er ook graag naartoe.

Kom het gewoon eens proberen!
Het is bij VELO Ryu Ha het gehele jaar mogelijk om 2 gratis proeflessen te volgen.
Voor informatie of voor het aanvragen van een proefles: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-10666253 of whatsapp logo.png WhatsApp chat

Vind ons

Bezoekadres

Omni Sportvereniging VELO
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen
www.velo.nl

 

 

Corona protocol VELO Ryu Ha en VELO complex

 

Te allen tijden zijn de richtlijnen van het RIVM bepalend boven onderstaande regels. Mochten er wijzigingen zijn dan zal het protocol worden aangepast.
Dit betekend ook dat u thuisblijft bij klachten (Verkoudheidsklachten/griepverschijnselen, loopneus, hoesten, keelpijn, verhoging/koorts, verlies van reuk/smaak) van uzelf of familieleden.

Indien er onvoldoende medewerking wordt verleend aan een veilig gebruik van de sporthallen, kleedkamers, kantine en de ruimten langs de sportvelden is het VELO bestuur genoodzaakt het complex of delen van het complex te sluiten.


LOOPLIJNEN IN HET GEBOUW

Om een goede en veilige afwikkeling van gebruikers bij de ruimten mogelijk te maken is er één-richtingsverkeer:

 1. Ingang bij de beheerders
 2. Uitgang bij de nooduitgang (toegang hoofdveld)
 3. De gang die deze twee deuren verbindt zal worden afgesloten op de zaterdagen. De daar aanwezige toiletten zijn alleen nog bereikbaar vanaf hal 2).
 4. Voor de zaalsporters geldt dat de gang langs hal 1 één-richtingsverkeer wordt. Je kunt vanaf de kantine niet meer richting kleedruimten. Voordeel hiervan is dat iedereen langs de beheerders komt, zonder uitzondering. Uitgang voor de zaalsporters hal 1 wordt de nooduitgang bij kleedkamer 28. De dubbele deur van de kantine wordt tijdelijk afgesloten. Later zal hier gebruik in één richting mogelijk worden
 5. De in- en uitgang naar hal 1 kan voor sporters via de deur naar de gang bij kleedkamer 28 als ook bij het damestoilet bij de beheerders. Toeschouwers kunnen hal 1 uitsluitend via de centrale hal bereiken. De ene dubbele deur dient als toegang. De andere deur dient als uitgang (eventueel toegang uitsluitend via de kantine)
 6. De beheerders hebben hiertoe de nodige maatregelen getroffen (pijlen en bestikkering). Er wordt van iedereen verwacht dat zij zich aan de instructies houden.
 7. In de hal bij de hoofdingang en bij de ingang van de beheerders worden desinfectie zuilen geplaatst
 8. Voor de kantine en voor het gebruik van de sporthallen zullen nadere richtlijnen komen
 9. Kom pas 5 minuten voor aanvang van de les binnen

KLEEDKAMERS DOJO/DOJANG

 1. Kleedkamers zijn aan de gangkant afgesloten
 2. Leden komen omgekleed op VELO. Kleedruimten komen niet ter beschikking voor omkleden voor aanvang en aan het einde van de training

GEBRUIK DOJO/DOJANG

 1. Kom pas 5 minuten voor aanvang van de les, opstellen in de gang met inachtneming van de 1,5 m en kom pas naar binnen als de trainer dit aangeeft. De dojo/dojang verlaten via de herenkleedkamer (23) en langs hal 2 het complex verlaten.
 2. Leraren houden minimaal 1,5 meter afstand, behalve als er iets voorgedaan moet worden.
 3. Maximaal 25 personen in de dojo/dojang buiten de trainer. Ze kunnen op 14 x 14m staan en dan is er nog 2m voor de trainer.
 4. Bij gemengde lesgroepen (18-/18+) geldt de RIVM maatregel voor 18+. Dus anderhalve meter afstand e.d.
 5. Dojo/dojangdeur, nooddeuren en kleedkamerdeuren aan de dojo/dojang kant openzetten voor extra ventilatie. (Pennen en keggen hiervoor liggen in de kast).
 6. Na elke training de gebruikte materialen schoonmaken.
 7. Desinfectiematerialen worden beschikbaar gesteld.
 8. Na de laatste les alle deuren weer sluiten, deurkrukken desinfecteren en pennen, keggen en desinfectiematerialen weer in de kast zetten.
 9. BLIJF THUIS ALS U OF IEMAND IN HET GEZIN KLACHTEN HEEFT.
 10. Bij geconstateerde klachten tijdens de les wordt het jeugdlid in de kleedkamer afgezonderd en dient opgehaald te worden. Leden die zelfstandig komen worden naar huis gestuurd.
 11. Aanwijzingen en instructies van de trainer dienen gelijk opgevolgd te worden.

TOESCHOUWERS DOJO/DOJANG

 1. Er mogen geen bezoekers ouders / toeschouwers aanwezig zijn in de dojo/dojang, ook niet in de kleedkamers. Een lesgroep die de dojo/dojang verlaat hebben de status van toeschouwer. Zij dienen een veilige afstand van 1,5m in acht te nemen (ouder dan 12 jaar) op het gehele complex.

GEBRUIK KANTINE

 1. Formeel mogen er slechts 100 mensen in de kantine, zonder registratie. Dat vraagt om de inzet van uitgiftepunten buiten. Met maximaal 7x 250 mensen (voetbal) op het complex plus sporters dient er nadere aandacht te worden geschonken aan de logistiek. Hiervoor is aanvullend overleg noodzakelijk met SEA.
 2. Wanneer registratie is ingevoerd kunnen meer toeschouwers in de kantine zittend plaatsnemen met inachtneming van de 1,5m regel.

 

INTRODUCTIECURSUS JUDO

6 WEKEN MEE TRAINEN van 14 september tot 31 oktober VOOR € 20,00.

Wilt u uw kind(eren) of uzelf opgeven voor de introductiecursus, verzoeken wij u dit te melden via het secretariaat info@veloryuha.nl.

JUDO aanvangsleeftijd 5 jaar
Judo is een krijgskunst/olympische sport, gezond voor lichaam en geest. Discipline, respect en plezier met en voor elkaar staan centraal. Onder leiding van onze gediplomeerde judotrainers wordt er in onze dojo bij VELO Ryu Ha les gegeven. Via deze introductiecursus kunnen kinderen en volwassenen kennismaken met de judosport.
De introductie uren voor de judo zijn:

Maandag van 17:00-18:00 uur voor de leeftijd van 5 t/m 8 jaar 1e les 14 september
Maandag van 18:00-19:00 uur voor de leeftijd van 9 t/m 13 jaar 1e les 14 september
Dinsdag van 17:00-18:00 uur voor de leeftijd van 5 t/m 8 jaar 1e les 15 september
Dinsdag van 18:00-19:00 uur voor de leeftijd van 9 t/m 11 jaar 1e les 15 september
Dinsdag van 19:00-20:00 uur voor de leeftijd van 12 t/m 18 jaar 1e les 15 september
Woensdag van 16.00-17.00 uur voor de leeftijd van 5 t/m 8 jaar 1e les 16 september
Woensdag van 17.00-18.00 uur voor de leeftijd van 9 t/m 14 jaar 1e les 16 september
Donderdag van 17:30-18:30 uur voor de leeftijd van 5 t/m 8 jaar 1e les 17 september
Donderdag van 18:30-19:30 uur voor de leeftijd van 9 t/m 11 jaar 1e les 17 september
Donderdag van 19:30-20:30 uur voor de leeftijd van 12 t/m 18 jaar 1e les 17 september
Donderdag van 20:30-22:00 uur voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar 1e les 17 september
Zaterdag van 09:00-10:00 uur voor de leeftijd van 5 t/m 8 jaar 1e les 19 september
Zaterdag van 10:00-11:00 uur voor de leeftijd van 9 t/m 11 jaar 1e les 19 september
Zaterdag van 11:00-12:00 uur voor de leeftijd van 12 t/m 18 jaar 1e les 19 september

* Naast de bovenstaande reguliere lessen willen we op 14 september ook gaan starten met een lesuur voor beginnende senioren(18+) op maandag van 19.00-20.00 uur. Bij voldoende animo zal dit ook een regulier lesuur gaan worden. Zie hiervoor de speciale flyer.

Wij verzoeken u om op de 1e introductieles het intro formulier ingevuld in te leveren en met gepast geld te betalen. Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden.

 
 
Lees meer...

Grote Clubactie

Steun VELO in deze Corona periode!

Lees meer...
Herfstvakantie
Van zo, 18. oktober 2020 Tot za, 24. oktober 2020
Judo Herfstvakantie
Instaptoernooi 1, JBN dis...
Op zo, 29. november 2020
Judo Sportboulevard Dordrecht Instaptoernooi 1, JBN dis... Sportboulevard Dordrecht
Sinterklaas
Op za, 5. december 2020
Judo Sinterklaas
Kerstvakantie
Van zo, 20. december 2020 Tot za, 2. januari 2021
Judo Kerstvakantie
Judo examens
Van ma, 18. januari 2021 Tot za, 23. januari 2021
Judo VELO Ryu Ha Judo examens VELO Ryu Ha
Voorjaarsvakantie
Van zo, 21. februari 2021 Tot za, 27. februari 2021
Judo Voorjaarsvakantie
Clubkampioenschap Judo
Op za, 6. maart 2021
Judo VELO Ryu Ha Clubkampioenschap Judo VELO Ryu Ha

Ontmoet ons fantastische team

image

Judo

Jennifer

Hoofdinstructeur

image

Judo

Taco

Instructeur

image

Judo

Sebastiaan

Instructeur

image

Judo

David

Instructeur

image

Judo

Cor

Instructeur